Lezing “Blinkertjes” in woord en beeld

RODEN - Angelien Coco Martin presenteert de spirituele achtergronden bij het cadeauboekje ‘’Blinkertjes” van Olga Lohle. Het boekje bestaat uit kleurige aquarellen en versjes.

Olga Lohle( 1929-2016) - weefster, schilderes en dichteres laat met haar werk weten, dat de werkelijkheid uit energie bestaat, natuurkundig staat dit ook al jaren vast. Vanaf haar 45ste ziet Olga deze energie als kleuren in de lucht en in haar geestesoog. Aan de hand van die innerlijke film schildert ze vele serieuze doeken. Ter ontspanning maakt ze aquarellen en pentekeningen, die door de kleinkinderen tot “Blinkertjes” gedoopt worden.

“Blinkertjes” zijn de energietjes en gedachtenstromen die altijd en overal om ons heen glinsteren, stralen en fluisterend troosten. Ze nemen allerlei vormen en kleuren aan. Gedachteloos tekende en schilderde Olga haar fabelachtige universum. Ze was haar tijd ver vooruit want doodles en zentangle waren toen nog niet in de mode.

Tegelijkertijd is het niet alleen geestig - á la Annie M.G. Schmidt - maar raakt Olga met haar werk de kern van het menselijk bestaan. Wie zijn wij eigenlijk, waar komen wij vandaan, en waar gaan wij naar toe?

Donderdagavond 25 oktober om 19:30 uur is Angelien Coco Martin te gast bij boekhandel Daan Nijman. Ze geeft een optimistische filosofische toelichting op de aquarellen en gedichten in het kwalitatief hoogwaardig uitgegeven cadeauboekje “Blinkertjes”.