Uitstel ijsbaan is slecht

EEN - Schaatsers zijn de grootste groep gedupeerden van de ijsbaansoap in Drenthe. Voorzitter Henk Hagedoorn van Schaatsverenining NO-Drenthe is er niet blij mee...

„De vraag van een ijsbaan in Assen of Hoogeveen is geen goed idee. Als ik die soap er omheen bekijk. Maar de schaatsers zijn de dupe”, aldus de schaats- en skeelerliefhebber uit Een.

Hagedoorn is voorzitter van Schaatsverenining NO-Drenthe, voorheen de schaatsclub in Noordenveld. „De ledenaantallen liepen wat terug, we werkten al veel samen en twee besturen is onzin. We zijn nu vier, vijf geleden samengegaan met Schaatsclub Oostermoer. Ik denk dat we de enige groeiende vereniging zijn, met 110 leden.”

Verder is er de Schaatstrimgroep Roden. „Die schaatst altijd in Groningen. We werken trouwens intensief samen met andere verenigingen, een trainer kan uit drie, vier verengigen een groep krijgen. Er is een aantal groepen in Groningen die geen trainer hebben, wij wel. We maken gebruik van elkaars kwaliteiten.”

Onderzoek

Dat de locatie Hoogeveen voor de Noorddrentse schaatsers geen optie is, blijkt volgens Hagedoorn uit een eigen onderzoek. „Liefst 95 procent blijft in Groningen. Daar verdient Hoogeveen niets aan. Van vereniging De Scheuvelloper (Assen) zou 30 procent naar Hoogeveen gaan, en van IJshaven gaat ook weinig. Dus kun je het faillissement van Hoogeveen al aan zien komen.”

„Dat Assen dichtbij Groningen ligt, is geen probleem. Leeuwarden heeft de Elfstedenhal met een 400 meter baan. Een perfecte hal. Zo’n hal willen we graag in Assen. Daar is het nu een beetje stil. Wel is er een plan voor overdekte hockeybaan, hoe wordt het met uitstel voor Hoogeveen? Ik vind dat provincie aan moet geven: de deadline is gesteld. Dit komt helemaal slecht over.”