Visser blijft aan kop bij Schaakclub Roden

RODEN - Na de 6de ronde staat, zonder zelf te spelen, Tom Visser nog steeds op kop in de interne competitie van Schaakclub Roden.

Na de 6de ronde staat, zonder zelf te spelen, Tom Visser nog steeds op kop in de interne competitie van Schaakclub Roden.

Lieuwe Boskma won in een razend spannende partij, waarbij de tijnood een grote rol speelde, van Ruurd Kunnen. Kunnen dacht de aanval van Boskma te hebben geneutraliseerd en minimaal remise te kunnen maken, maar hij werd in tijdnood getruukt. Boskma staat nu tweede, terwijl Kunnen naar de achtste plaats is afgezakt.

Johan Zwanepol heeft de weg omhoog weer gevonden en won met wit overtuigend van Dick Dalmolen. Hoe anders liep het af in de partij van Theo Wolthekker tegen Mark Hoogendijk. De meeste stukken van Wolthekker waren te vinden op de helft van de tegenstander en de beslissende combinatie leek in de lucht te hangen, maar met een goed berekende counter trok Hoogendijk de partij naar zich toe.

De afwezige Arnold Meijster bleef met zijn 6de plaats in het klassement de best geplaatste B-speler. Jan Pezij volgde Frans van Doorn op als leider van de C-groep met een 13de plaats. Pezij won met zwart van Arnout Wegerif terwijl van Doorn na een lange gelijk opgaande partij het uiteindelijk niet kon bolwerken tegen een zeer solide spelende Jeppe Teensma. Arend van
der Burgh kon zijn tweede winstpunt bijschrijven na een overtuigende zege op Bob van Maanen.