Straatpraat: busje komt...

RODEN - Het openbaar vervoer blijft regelmatig de kolommen bestoken. Bezuinigingen, belbussen, stations. Zo ook in Roden, waar in de centrumvisie gesproken wordt over verbetering van het busstation aan de Tramhalte.

Straatpraat is benieuwd of u tevreden bent over het openbaar vervoer, en of het busstation ook beter kan of moet.... En ging op pad, uiteraard naar de Tramhalte...

Amina uit Een reist vaak met de bus. „Ik ga dan naar school. En ben best tevreden, al is het wel een lange reis. Wat de wachttijden betreft valt het wel mee”, laat ze weten. Ze heeft vaak mazzel dat haar vader haar naar Roden brengt.

„Vanuit Een gaat elk uur een bus. En na zessen een belbus. Of het station beter moet? Ik zou het niet weten, Roden is een mooi dorp. Het openbaar vervoer is hier wat beter dan in Norg, en zeker dan in Een”, merkt ze op.

Salma Abasheik uit Norg reist ook veel met de bus. „Ja, naar school. Het Drenthe College in Assen”, laat ze weten. Over de stipheid van bussen is ze tevreden. „Nee, ik hoef nooit lang te wachten. Ik ben nu hier in Roden voor de boodschappen”, vertelt ze.

Ook het openbaar vervoer in Norg is goed, vindt ze. „In de avond heb je de belbus, maar dat is voor mij geen probleem. Och, en het busstation hoeft van mij niet beter. Het maakt me niet zoveel uit hoe het hier is. Fietsen doe ik trouwens ook veel, daar hou ik echt van!”, besluit ze.

Eeke Marks uit Groningen wacht in Roden op de verbinding naar Norg. „De bus bevalt goed. Ik moet ook wel, want ik heb geen auto. Maar ik heb thuis een peuter, en dan is de bus fijn. Even alle hektiek achter je laten.”

De Groningse werkt in het Bewegingscentrum Norg, ze geeft hier dansles. „Leuk werk!”, glundert ze. „Ik reis ook wel met de trein, trouwens. Dat bevalt ook best.” (Foto’s Germ Geersing.)