Het Stekje strijdt tegen eenzaamheid

RODERESCH - Dagbesteding het Stekje heeft in 2016 haar deuren geopend voor mensen met een psychische en/of een verstandelijke beperking in Roderesch.

Twee jaar later een vertrouwd stekkie waar mensen in een gezellige huiselijke sfeer elkaar ontmoeten. Onder het genot van een kopje koffie met elkaar kletsen of leuke en zinvolle activiteiten met elkaar ondernemen. Het unieke van het Stekje is de kleinschalige zorg en de persoonlijke aandacht die de deelnemers van het Stekje ontvangen. Er wordt ingespeeld op de wensen en behoeften van de deelnemer, zodat een ieder zich fijn en zinvol voelt. Er wordt onder andere een warme maaltijd gekookt, er wordt geheugentraining gegeven, er worden sport – en creatieve activiteiten georganiseerd en er is de mogelijkheid om te wandelen in het mooie gebied van Drenthe.

Voornamelijk het aanbrengen van dag structuur en het afnemen van eenzaamheid is belangrijk voor de deelnemers. Jan is sinds november 2016 een trouwe deelnemer van het Stekje. “Ik wandel, ik help in de groentetuin en help met het bereiden van de warme maaltijd. Ik ben bij het Stekje gekomen, omdat mijn vrouw kort daarvoor is overleden. Door deze gebeurtenis, wist ik mij geen raad meer. De muren kwamen op mij af, ik had geen doel meer in mijn leven.”

Verdriet

„Bij het Stekje voel ik mij thuis en ben ik niet meer alleen. Ik kan over mijn verdriet praten en er wordt naar mij geluisterd. Gelukkig mag ik vanaf november nog een dag extra naar het Stekje, alleen zijn lukt mij niet meer zo goed”.

Omdat er onder dementerende ouderen steeds meer eenzaamheid heerst wil het Stekje ook voor deze doelgroep een laagdrempelige plek bieden waar zij welkom zijn. Zodat zij meer sociale contacten opbouwen en het gevoel hebben erbij te horen. Dagbesteding het Stekje is gevestigd aan de Giezenstraat 3 te Roderesch. Voor meer info: telefoon 0651470633.