Landrotten vieren ‘zilver’ groots

RODEN - Shantykoor De Landrotten had het voor elkaar: In een uitverkochte Pompstee was het zaterdag groot feest omdat het Roder koor 25 jaar bestaat.

In 1993 gestart met 45 mannen die in de hoogtij van shantymuziek in de negentiger jaren wel 40 keer per jaar optraden in Noordenveld en daarbuiten. In de beginjaren van deze eeuw werd het repertoire uitgebreid met Ierse pub-muziek. Het koor leed enkele jaren terug aan een ouder wordende bemanning en in 2016 is besloten om ook dames toe te laten. Dat was moedig en achteraf zeer succesvol.

In De Pompstee zagen de aanwezigen een enthousiast koor met 37 leden waarvan 13 dames. Wethouder Alex Renkema feliciteerde De Landrotten en hield het koor voor door te gaan tot haar vijftigjarig bestaan, dan komt de gemeente Noordenveld over de brug met een bijdrage.

Meezingers

Het koor kreeg iedereen in haar greep met een repertoire die ook de echte meezingers bevatte. Dat bracht iedereen aan het meezingen wat leidde tot een gezamenlijk koor van podium en zaal van wel 350 mensen die allemaal een geweldige avond hadden. Het gastoptreden van Peter Schaap maakte indruk: Hij schreef al in 1994 enkele nummers speciaal voor De Landrotten en bracht die nu samen met het koor ten gehore.

Als uitsmijter trad Imca Marina op met nummers uit haar hoogtijdagen. Ze vroeg uiteindelijk De Landrotten terug op het podium en sloot de avond af met een medley van haar bekende hits. Wie interesse heeft in musiceren of meezingen en vooral om ‘het plezier in zingen’, is welkom en kan contact opnemen met het koor: www.landrotten.nl. En de zangers zelf: op naar de 50! (Foto’s Tom Hallegraeff.)