Steun voor Geheugenkoor Interzorg

REGIO - Het Geheugenkoor van Interzorg De Wijde Blik heeft een cheque van 1251 ontvangen van Specsavers Assen in het kader van de ‘Goede doelen actie’.

Interzorg heeft daar recentelijk goede geluidsapparatuur van aangeschaft. Deze week zijn de luidsprekerboxen, een mengpaneel en drie microfoonstandaards plus microfoons officieel in gebruik genomen en konden cliënten en hun maatjes nog meer genieten van de mooie muziek. Dit gebeurde tijdens een muzikale middag van het Geheugenkoor van Interzorg De Wijde Blik. Bij de koffie werd een heerlijk gebakje geserveerd en is er samen gezongen. Willem Fledderus (muziekagoog) en Ans van der Scheer (medeoprichtster van het Geheugenkoor) van Interzorg namen de apparatuur officieel in gebruik.

Willem Fledderus: “We zijn heel blij met de nieuwe apparatuur. Doordat ouderen vaak gehoorproblemen hebben, is kwalitatief goede apparatuur essentieel. Het geheugenkoor is speciaal voor mensen met dementie en geeft mensen zichtbaar plezier. We willen mensen ondersteunen hun leven voort te zetten op een zo prettig mogelijke manier. Het geheugenkoor helpt daarbij.”

Roden

Interzorg beschikt inmiddels over drie geheugenkoren: in De Wijde Blik en De Slingeborgh in Assen en De Hullen in Roden. Mensen zingen samen met hun mantelzorger of maatje. Elke twee weken stroomt het restaurant vol om samen liedjes te zingen en herinneringen op te halen.

Muziek werkt als een blikopener van het geheugen. Daar waar de woorden niet meer begrepen worden blijft de muziek en de herinnering. Uit onderzoek is gebleken dat muziek een positieve werking heeft op dementerende ouderen. Daarom zet Interzorg muziek in als onderdeel van zorg en behandeling. Zo biedt Interzorg iPods met persoonlijke muzieklijsten aan, kunnen mensen met dementie en hun naasten samen meezingen in een van de Interzorg Geheugenkoren, wordt er gebruik gemaakt van belevingsradio Radio Remember en organiseren muziekagogen en activiteitenbegeleiders van Interzorg diverse muzikale activiteiten in de huiskamers, zoals intieme concerten. Zo ondersteunt Interzorg mensen hun eigen leven voort te zetten, ook met muziek. Op de foto van links naar rechts Harry de

Geeter uit Norg (pianist), Willem Fledderus (muziekagoog), Ans van der Scheer (begeleider dagbehandeling), Carolien Pol (drums en zang).