Oktobermaand-Kindermaand: genieten

Oktobermaand-Kindermaand is in volle gang. In veel musea en bezienswaardige gebouwen is van alles te doen voor de jeugd.

Tientallen culturele instellingen en kunstenaars in Drenthe organiseren bijzondere, avontuurlijke en creatieve kinderactiviteiten op het gebied van kunst, cultuur en natuur. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar kunnen elk weekend gratis meedoen. Het programma bestaat uit theatervoorstellingen, workshops en verrassende museumactiviteiten.

In Speelgoedmuseum Kinderwereld wordt de 90ste verjaardag van Mickey Mouse gevierd met een overzichtstentoonstelling en kunnen de jonge bezoekers plaats nemen in een jaren ‘30 bioscoop. Bij Fibreations in Peize leren kinderen hoe je met handpoppen leuk en spannend poppentheater kunt maken. En in het Nationaal Gevangenismuseum in Veenhuizen kiezen kinderen een cartoonfiguur van een weeskind uit het vroegere Veenhuizen en laten het, door bewegen van het eigen gezicht, tot leven komen in een filmpje.

Theehuis De Bosrand in Norg en Staatsbosbeheer hadden een speurtocht voor het gezin. Het Scheepstra Kabinet in Roden heeft als bijzondere activiteit verschillende weeftechnieken. Oktobermaand Kindermaand wordt georganiseerd door Stichting Kunst & Cultuur in Assen. Info over nog te houden activiteiten is te vinden op www.kindermaand.nl (Foto Germ Geersing, meer op www.roderjournaal.nl)