Toernooi 4x4 voorziet in behoefte

RODEN - Ruim 130 jongens en meisjes uit de gemeente Noordenveld en omstreken hebben weer een mooie dag beleefd.

Tijdens het 4x4 voetbaltoernooi voor de jeugd is geweldig gestreden en natuurlijk zijn er winnaars en verliezers geweest. Dat is inherent aan sport. Doel was Kinderen in beweging. Leren omgaan met tegenslagen/winnen/verliezen/pijn. Nieuw deze keer was dat er voetbalclinic voor alle kinderen werd gehouden.

Het ging deze dag niet alleen om het winnen. Dat is bijzaak. Met respect met elkaar omgaan; Zelf bepalen of de bal uit/in is. Eerlijk naar elkaar zijn. Plezier hebben aan het sporten. De een kan beter als de ander voetballen. Dat hoort bij sport beleven.

Natuurlijk waren er op wel eens kleine probleempjes, maar de jongens en meisjes zijn hier goed mee om gegaan. Dat er nog iets is van barmhartigheid, is vandaag door het team De Doperwtjes bewezen. Twee niet-Nederlandse jongens, net komen wonen in Nederland, waren aanwezig, maar hadden geen team om mee te doen.

Deze twee jongens zijn door het team De Doperwtjes opgenomen en hebben een bijdrage kunnen leveren aan het team. Dit is ook waar deze dag voor staat. Met elkaar fijn, gezond sporten, dik/dun, groot/klein, blank/gekleurd het mag niets uitmaken. In de meivakantie zal dit toernooi weer plaatsvinden. (Foto's Johan Wardenier.)