De Kannibaal mikt op topcompetitie

PEIZE - Waar het seizoen voor De Kannibaal net voorbij is, kijkt de wielervereniging uit Peize ondertussen alweer reikhalzend uit naar het nieuwe jaar.

Het succes dat eind vorige maand werd geboekt in de finale van de Clubcompetitie in Delfzijl leverde promotie op richting de topcompetitie. Ook tijdens het Nederlandse Clubkampioenschap in Dronten presteerde De Kannibaal uitstekend.

Een volkomen terechte prestatie vertelt De Kannibaal-oprichter Alex Kapma. ,,We kwamen uitstekend voor de dag in Dronten. Vorig jaar bereikten onze dames de vierde plek en dit jaar behaalden Sanne Bouwmeester, Anneke Dijkstra, Mareille Meijering en Floor Weerink tijdens de ploegentijdrit over ruim 34 kilometer met een derde plek zelfs een podiumplaats. Onze mannen moesten genoegen nemen met een elfde plek.”

„Een week eerder reden de mannen naar een derde plek in het finaleweekend van de clubcompetitie, een regelmatigheidsklassement voor Nederlandse wielrenverenigingen. Deze prestatie heeft ervoor gezorgd dat we volgend jaar mogen uitkomen in de topcompetitie en daar zijn we als vereniging uiteraard zeer content mee.”

Spanje

„Het seizoen is net voorbij en er zullen her en der nog wel wat wedstrijden worden verreden, maar het vizier zal zo langzamerhand ook alweer op 2019 worden gericht. De voorbereiding voor het allerhoogste amateurniveau start iets eerder en om die reden hebben we begin februari in Spanje een trainingskamp belegd. Naast de topcompetitie blijft De Kannibaal ook in de clubcompetitie actief.’’

Naast het feit dat het De Kannibaal sportief voor de wind gaat floreert de vereniging ook op andere terreinen net zo goed vervolgt Kapma. ,,Met ondertussen ruim 150 leden mogen we gerust stellen dat onze vereniging in volle bloei is. Bestuurlijk hebben we de zaken ook goed voor elkaar en dit zorgt ervoor dat we de toekomst met vertrouwen tegemoet kunnen zien. Ik kan me de dag waarop we in een geheel andere omvang begonnen eind jaren negentig nog goed herinneren.”

„De groei die we sindsdien hebben doorgemaakt is voor ons de bevestiging dat we nog steeds de juiste koers te pakken hebben. Aanvankelijk was het onze bedoeling het midden te houden tussen recreatief fietsen en prestatief rijden, maar die koers is dankzij de uitstekende prestaties door de jaren heen wel gewijzigd. We mogen ons in 2019 meten met de absolute top en we zullen er alles aan doen om dan zo goed mogelijk voor de dag te komen.’’