Natuurwerkdag in Zeijen

REGIO - Zaterdag 3 november is de jaarlijkse Natuurwerkdag. In Drenthe gaan jong en oud op zo´n 70 locaties aan de slag voor natuur en landschap. Een recordaantal voor Drenthe.

Door te snoeien, jonge bomen en struiken te verwijderen en op te schonen helpen de deelnemers aan het behoud van het Drentse (cultuur)landschap.

In de gemeente Noordenveld wordt op zes locaties gewerkt. Namelijk in Roden, op heideterrein Amerika in Een, in Nietap, in Veenhuizen, in Norg en een open plek in het bos is Peize. Op een aantal locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin kan meedoen. Voor de werkzaamheden, de werktijden en detailinformatie over de locaties zie www.natuurwerkdag.nl.

In de gemeente Tynaarlo wordt op zes locaties gewerkt, onder meer in het Holtveen in Vries, het Ydersveen in Yde de Punt en het Veldakkersveen in Zeijen.

Behoud

Al het werk dat wordt verzet op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur en landschap. Samen aan het werk voor de jeneverbes, de ringslang of de karakteristieke bomen en struiken. Zorg voor landschap en natuur zoals onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en houtwallen is steeds meer in vrijwilligershanden. Dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke landschap.

De Natuurwerkdag is uitgegroeid tot de grootste vrijwilligersactie in het groen. Kijk op www.natuurwerkdag.nl voor een locatie in de buurt en om aan te melden. De Natuurwerkdag in de gemeente Noordenveld wordt mogelijk gemaakt dankzij een bijdragen van de Nationale Postcode Loterij, de provincie Drenthe en de gemeente Noordenveld. Partners van de Natuurwerkdag zijn Stichting Het Drentse Landschap, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en IVN.