Weer prijs voor bockbier van Maallust

VEENHUIZEN - Bierbrouwerij Maallust in Veenhuizen is in één week tijd flink in de prijzen gevallen. De Landloper werd tijdens twee vooraanstaande proeverijen namelijk gekozen tot achtereenvolgens het ‘lekkerste bockbier’ en het op één na het ‘beste bockbier’ van 2018.

De verkiezing van ‘Het lekkerste bockbier van Nederland’ is een blindproeverij door bierliefhebbers, die op gemiddeld zeer hoog niveau kennis hebben van het brouwproces. Het jaarlijkse evenement vond ditmaal op zaterdag 20 oktober in brouwerij Maximus in Utrecht plaats.

De Landloper Bockbier van Maallust eindigde als eerste in de categorie ‘standaard’, oftewel bockbieren met een alcoholpercentage tot 7 procent. Zes dagen later lag er wederom een zeer eervolle waardering in het verschiet voor De Landloper. Ditmaal bij brouwerij vande Streek in Utrecht, waar ‘het beste bockbier’ van dit jaar werd gekozen. De jury onder leiding van de bekende Nederlandse biersommelier Derek Walsh - met daarin biersommeliers, keurmeesters en journalisten – bedeelde het bockbier van Maallust met een tweede plaats.