Nieuw Roden op naar clash met Siddeburen

NIEUW-RODEN - Nieuw-Roden heeft de draad zondag weer opgepakt, nadat het team in de week die voorafging aan de ontmoeting met Amicitia VMC, werd geconfronteerd met het plotselinge overlijden van oud-lid Willem van Wijk.

De 4-2 uitzege bracht de ploeg naar de vijfde plek van de ranglijst, maar daar waren de gedachten na afloop niet vertelde Nieuw Roden-trainer Patrick van Nimwegen. ,,Het leven gaat door, maar we hebben een ontzettend moeilijke week achter de rug waarin we maar één keer op het trainingsveld hebben gestaan. Voetbal is dan ineens maar bijzaak als je zoiets tragisch te horen krijgt, maar we hebben er uiteindelijk wel voor gekozen om de competitiewedstrijd door te laten gaan.”

„Voorafgaand aan het duel heb ik het ook gemeld bij de scheidsrechter dat er veel emotie in de ploeg zat, maar we hebben op een zo goed mogelijk wijze aan onze sportieve plicht voldaan en een terechte overwinning geboekt, voor wat het waard is.’’

Uitstekend

De derdeklasser die vorig seizoen onderin het linkerrijtje eindigde is het nieuwe seizoen vooralsnog uitstekend gestart. Nog altijd is de ploeg ongeslagen en die lijn wil Nieuw Roden als het even kan zo ver mogelijk doortrekken. Zondag wacht de volgende krachtmeting wanneer Siddeburen, de nummer drie van de ranglijst, op bezoek komt in Nieuw-Roden. Een speciale ontmoeting blikt Van Nimwegen vooruit.

,,Zondag moeten we er weer staan en dan hebben we met Siddeburen direct een mooie tegenstander van formaat, omdat hun trainer Auke Birza ook vier seizoenen aan het roer van Nieuw-Roden heeft gestaan. Dat leeft natuurlijk binnen de ploeg en we zullen dan ook alles op alles zetten om de punten in eigen huis te houden. Daarnaast moet er ook aandacht blijven bestaan voor de dingen die we nog verder moeten verbeteren in ons spel.”

„We krijgen nog teveel onnodige doelpunten tegen en dat heeft niet zozeer te maken met de kwaliteit van de tegenstander, maar meer met de concentratie in wedstrijden. Als wij zondag scherp beginnen en de concentratie negentig minuten lang vasthouden, dan sluit ik niet uit dat wij Siddeburen op de knieën krijgen.’’