Fotograaf Bart Ufkes bij IVN-Roden

RODEN - Autodidact fotograaf Bart Ufkes is donderdag 8 november te gast bij de IVN-afdeling Roden.

Ufkes verzorgt een lezing over natuurfotografie. Bart zal daarbij ingaan op verschillende soorten camera's en lenzen die op de markt zijn, met name op de overeenkomsten en de verschillen tussen de diverse typen.

Door bij het fotograferen van de 'automatische modus' af te stappen, kunnen veel mooiere resultaten worden bereikt. De beperktheid van het fotograferen met een Smart Phone komen hierbij zeker ook aan de orde. Bart zal tips geven waarop je moet letten om met betere foto's thuis te komen. Hij gaat ook in op mogelijkheden om de foto's thuis op de computer nog bij te werken en hoe je met gratis software nog meer plezier kunt beleven aan foto's.

Aan de hand van eigen voorbeeldmateriaal, zoals van vogels, kikkers, planten, landschappen, nachtfotografie, macrofotografie en Photoshop zal hij bij deze verschillende categorieën uitleg geven over het hoe en waarom.

De bijeenkomst is in De Deel aan Brink 2 te Roden. De aanvang is 19.30 uur. Kosten 2 euro voor leden en donateurs, 5 euro voor andere belangstellenden. Koffie en thee komen voor rekening van het IVN.