Mississippi Kings naar Matinee

PEIZE - The Mississippi Kings komt zondag 11 november om 16.00 uur naar Café Ensing Peize.

De tweede Matinee in’t café van dit seizoen komen de The Mississippi Kings naar Peize. Na de internationale act uit Zweden 7 oktoberis het nu de beurt aan een regionale bluesband. Zompige blues uit de Noord-Drentse delta van Drentse Aa en Hunze. Een grote knipoog naar de oorspronkelijke streek waar The Mississippi Kings hun inspiratie vandaan halen.

Een verzengende slidegitaar en grommende mondharmonica in combinatie met een strakke en solide ritmesectie. Opgericht begin 2013, maar de bandleden kennen elkaar al sinds jaar en dag. De mannen komen elkaar in de loop van hun muzikale carrière steeds weer tegen in diverse bezettingen, zoals Night Blues, Kid Harpin & The Rollers, Red Kidney Beans, Life Boat Bluesband, Bluesblasters.

Bluescircuit

Zanger, gitarist en front man Ronald Schoonveld speelt al sinds de jaren tachtig samen met drummer Karstjan Kremer. Regelmatig komen zij in het “bluescircuit” mondharmonicaspeler Steven Elings tegen. Bassist en zanger Ton Töben sluit zich bij de band aan wanneer hij van Ameland naar het vaste land verhuist.

De gezamenlijke podiumervaringen resulteerde uiteindelijk in The Mississippi Kings. De band heeft de aloude Deltablues en de Chicagoblues uit de jaren 50 en 60 als voornaamste inspiratiebronnen. Naast het immense repertoire van bluesgrootheden als Robert Lee Burnside, Mississippi Fred McDowell, Robert Johnson en Bukka White maken The Mississippi Kings eigen werk. Daarmee onderscheiden zij zich van bluesbands die enkel het geijkte blueswerk coveren.

CD

Na hun eerste in eigen beheer uitgebrachte CD ‘Hip Shakin’, brengen The Mississippi Kings in januari 2017, hun tweede album ‘Jumper On The Line’ uit. (zowel op CD als vinyl). De titelsong van het album Jumper On The Line, is origineel van Robert Lee Burnside. En bij dit nummer is er een videoclip gemaakt die te vinden is op de website van de band.

Blues in de Kop van Drenthe, meer info: www.matineeintcafe.nl Het volgende Matinee in’t café is op zondag 30 december met Bluesdaddies.