Leerlingen 't Hoge Holt ontbijten met bestuurders

Roden - Burgemeester Klaas Smid en wethouder Alex Wekema ontbijten op 7 november met kinderen van basisschool ’t Hoge Holt aan de Lijsterbesstraat in Roden.

Het ontbijt is onderdeel van de 16se editie van de Nationale Ontbijtweek van 5 tot en met 9 november. Een gezond ontbijt is een goede en belangrijke start van de dag. Om dat nog eens onder de aandacht te brengen, gaan meer dan een half miljoen kinderen 5 tot en met 9 november gezond ontbijten op school volgens de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. De deelnemende scholen ontvangen ook weer aansprekend educatiemateriaal waarmee de scholieren al les leren over de meest gezonde start van de dag.

Feestje

Burgemeester Smid en wethouder Wekema zien ernaar uit. “Het thema van dit jaar is ‘Een feestje voor iedereen’. Dat geeft aan dat goed ontbijten niet alleen gezond is, maar ook leuk. Wij gaan er dan ook een gezellig samenzijn van maken. Het is sowieso altijd boeiend om te horen waar de kinderen mee bezig zijn en hoe zij denken over bepaalde onderwerpen. Wij hebben er zin in!”

Elk jaar kiest het Nationaal Schoolontbijt een goed doel dat draait om het welzijn en de gezondheid van kinderen. Dit jaar is dat de stichting Kinderpostzegels. Die stichting zet zich in voor kwetsbare kinderen. Een van de projecten is het aanbieden van kinderfeestjes voor de hele klas, waarbij scholieren op een speelse manier leren dat iedereen erbij hoort en niemand buiten de boot valt.