Van Peize naar Pizzaland

Arcevia - Op het moment van schrijven zijn we net terug van drie weekjes Nederland. We hebben weer kunnen genieten van de Rodermarkt, met wisselend weer, en onze contacten weer opgefrist.

Dankzij het heerlijke huisje op camping Dorado hadden we een heerlijke uitvalsbasis om overal naar toe te gaan. Vorig jaar hadden we op Marktplaats een paar oude fietsen op de kop kunnen tikken, en die kwamen nu ook weer zeer goed van pas. Het laatste weekend (13/14 oktober) in Nederland was het on-Nederlands warm, maar hebben we lekker kunnen meemaken.

In de week voordat we naar Nederland gingen hadden we nog de kleindochter en zoon/schoondochter van Lammert op bezoek. Isabella kon eindelijk eens haar eigen Casa Isabella bewonderen, en opa kon met de kleindochter eens zwemmen. Heel leuk. Maar we zijn nu dus weer lekker op ons eigen stekje.

Afgelopen voorjaar waren we uitgenodigd door collega campinghouders om het seizoen te openen met een barbecue. Ons leek het een leuk idee het seizoen af te sluiten bij ons met een hapje en een drankje. Op ons afscheidsfeest eind 2016 in Nederland hadden we de blueszanger Big Bo Brocken te gast, en hem en zijn vriendin, hebben we dan ook uitgenodigd om deze seizoensafsluiting met zijn mooie muziek op te luisteren.

Safaritent

Ze komen een weekje logeren in ons appartement en we gaan ze ook onze mooie omgeving laten zien. Daarna gaan we als een haas onze safaritent afbreken en onderdak brengen. We willen niet nogmaals nachtelijke sessies meemaken om die sneeuwvrij te houden. Misschien komt er in geen tien jaar weer sneeuw, maar toch.

Verder staat het zwembad op ons programma. Ons zwembad bestaat uit een betonvloer met een metalen zijwand. In deze “kuip” zit een een kunststof bekleding, de zgn. liner. Deze liner is dermate vies en er komen vouwen en bobbels in dat hij moet worden vervangen. Na een aantal offertes te hebben laten maken zijn we er uit welke firma deze klus gaat klaren. Het wordt nog wel even spannend, want er zou de kans bestaan dat als het water uit het zwembad is gepompt de zijwanden naar binnen komen. Dat zou inhouden dat het tegelplateau rond het bad helemaal open moet om alles opnieuw op te bouwen. Dat zou dus een fikse tegenvaller zijn. We wachten af. Voordat we naar Nederland vertrokken hoorden we in de boswal bij de rivier steeds een soort gekrijs.

Micio

Bij nader onderzoek bleek het een heel jong klein katje te zijn. Na heel lang met een schoteltje melk en wat worst het zeer angstige beestje te hebben gelokt kregen we het naar binnen. We schatten het beestje toen op zo’n acht weken. Inmiddels is ze helemaal aan ons gewend en hebben we een huisdier. In het woordenboek opgezocht wat het italiaanse woord voor poes is. Micio. Dat is haar nieuwe naam, maar ondertussen heet ze Mies. Gezien haar ondernemende manier van leven noemen we haar soms ook wel ‘il tigre’. We denken dat ze door iemand gedumpt is. We hadden heel wijs besloten geen huisdier te nemen, maar dit huisdier heeft ons genomen. Wel heel erg leuk.

Zo, we gaan zo langzamerhand onze winterslaap in. Wel is er nog veel opknap- en snoeiwerk te doen, en ongetwijfeld bedenken we nog andere klussen. O ja, renoveren eigen badkamer, tegelwerk in het appartement, zwembad, restant lavendel maaien, buitenkranen vervangen en een overkapping maken voor de tractor. U hoort weer van ons in december. Ciao,