Jumbo Roden: drie maals daags vers brood

RODEN - De bakkers van Jumbo Roden bakken in het vervolg drie keer per dag vers brood.

Jumbo Roden heeft een systeem bedacht waarbij de klant het brood zo vers mogelijk mee naar huis krijgt. Jan Jansema, ondernemer van Jumbo Roden vertelt: „Het brood dat ‘s morgens verkocht wordt die ochtend om 5.00 uur gebakken, daarna het brood van de middag komt 11.00 uur uit de oven en het brood dat ‘s avonds in de schappen ligt, komt die middag om 16.00 uur uit de ovens.”

„Het heeft ons een jaar lang bloed, zweet en tranen gekost om het goed voor elkaar te krijgen, maar nu zijn we er trots op om drie keer per dag de brood uit de ovens te trekken, zodat de consument bij ons het lekkerste en meest verse brood kan kopen.”

Traditie

De bakkerij van Jumbo Roden heeft al een jarenlange traditie vanuit het Nieuwe Weme-tijdperk met echte vakbakkers. „Ook nu nog wordt ons brood door en onder toeziend oog van echte vakbakkers gebakken waardoor elke dag topkwaliteit verzekerd is. De bakkers leiden weer andere medewerkers op zodat zelfs ook op zondag het brood vers uit onze eigen ovens komt”, aldus Jansema.

Naast het gehele brood en bolletjes-assortiment bakken de Jumbo-bakkers al tientallen jaren zelf lokale broodsoorten, als krent en rozijnenwegge, de Drentsche stoet, roggebollen en pandabrood. „Ook produceren we nog altijd een aantal heerlijke lokale gebaksoorten naast het Jumbo gebak en Vlaaien assortiment.”

Nieuw is het ‘Dubbeldrents’ assortiment broodsoorten, gemaakt van Drentse meelsoorten Drentsche A gebied. „Verder voegen we met ingang van deze week een lekkere herstbrood toe,. Dus deze week even proeven bij Jumbo Roden”, besluit Jansema.