Ruime zege Nieuw-Roden Vr1

Nieuw-Roden - Op de zoveelste mooie zaterdagmiddag werd afgetrapt op het hoofdveld bij Helpman.

Aangekomen op het sportpark was er geen ontvangst voor Nieuw-Roden Vr1. Uit betrouwbare bron wisten ze dat de tegenstander al 2 uur voor de wedstrijd aanwezig moest zijn. Wel was duidelijk aangegeven welke
kleedkamer en welk veld er gespeeld moest worden.

De zelfredzaamheid bleek groot onder de Nieuw-Roden dames en al snel stonden ze op het veld. Helpman verzuimde te scoren, Slecht verdedigend werk bij Nieuw-Roden gaf Helpman meerdere mogelijkheden. Dit terwijl de gelegenheidszwarte formatie al vlug uitliep met drie doelpunten.

Nikki Bosman maakte de 0-1 door goed doorlopen op tweede paal. De hardwerkende Amber Bandringa slalomde bijna met de bal het doel in en zag de bal nog net weggewerkt door een Helpman verdedigster. De bal werd onderschept door de nummer 10 en Nancy Loth haalde van 20 meter genadeloos uit. 0-2. 

De 0-3 nam Amber wel voor haar rekening. Helpman wist nu wel een fout af te straffen en zette de ruststand op 1-3.

Tweede helft

Direct na het eerste balcontact werd duidelijk dat verdedigend en opbouwend Nieuw-Roden als een huis stond. De ruimtes die Helpman nu gaf werd ze fataal.

Ondanks dat vele meiden van Helpman karakter toonden en tot de laatste seconde bleven strijden, kon Helpman niet voorkomen dat Amber Bandringa 4 keer het doel wist te vinden. Einstand 1-7.