Hilde Chi-Do Topper op judo toernooi Zuidlaren

Roden - Een leuk toernooi voor beginnende judoka”s werd zaterdag gehouden door judo vereniging Zuidlaren.

Een leuk toernooi voor beginnende judoka”s werd zaterdag gehouden door judo vereniging Zuidlaren.

In een tot Dojo omgebouwde gymastiekzaal met twee wedstrijdmatten waren jonge judoka's uit de omgeving naar toe gekomen om de geleerde technieken toe te passen in wedstrijden.

Voor Chi-Do ARoden deden er 5 judoka's mee. In het eerste blok kwamen Tim Doedens en Marijn Post op de mat. Tim begon erg sterk met een winstpartij maar kreeg het steeds zwaarder. Uiteindelijk een hard bevochte
4de plaats.

Marijn zat in een grote wedstrijdpoel en wist met 2 winst partijen beslag te leggen op de 4de plaats. Merlijn Poppema en Melle Niermeijer kwamen daarna op de mat. Merlijn had het zwaar in zijn poel maar wist ook beslag te leggen op een 4de plaats. Melle had de pech van een grote poel en wist door 2 mooie gewonnen partijen een 4de plaats te behalen.
Later op de middag was het de beurt aan Hilde Toppen. De eerste  wedstrijd verloor ze op beslissing scheidsrechter (niet door iedereen begrepen), maar daarna won ze glorieus alle partijen met Ippon en daar had de scheidsrechter geen invloed op Een mooie 2 de plaats en daar mee terecht een fantastische prestatie.

Komende zaterdag 10 november is er een groot judotoernooi in de sporthal De Hullen in Roden en daar doen 9 judoka's van Chi-Do aan mee.