Peter van der Velde in woord en beeld

Roden - In de gemeente Noordenveld wordt dit jaar op allerlei plaatsen aandacht besteed aan de 100-jarige geboortedag van de bekende Drentse dichter Peter van der Velde.

In de gemeente Noordenveld wordt dit jaar op allerlei plaatsen aandacht besteed aan de 100-jarige geboortedag van de bekende Drentse dichter Peter van der Velde.

Peter van der Velde is bekend als auteur van korte verhalen, gedichten, cabaretteksten en liedjes. Tevens was hij medeoprichter van de muziek- en cabaretgroep ‘De Bekketrekker’.

Een belangrijk moment in dit jaar is de expositie ‘in Woord en Beeld’ in
Kunstencentrum K38 in Roden. Hier tonen kunstenaars en dichters hun werk dat is geïnspireerd op gedichten van Peter van der Velde.

De opening is op vrijdag 9 november om 16.15 uur door burgemeester Klaas Smid. Zondag 25 november om 14.00 uur houdt het bekende Drentse literaire Tiedschrift ROET een literaire middag genaamd “8x Peter van der Velde”; schrijvers over Peter van der Velde. 

‘in Woord en Beeld’ is te bezichtigen van 10 november t/m 2 december 2018. Kunstencentrum K38 , Kanaalstraat 38 te Roden, woensdag t/m zondag 13-17 uur. Meer info, ook over Peter van der Velde: www.kunstencentrumk38.nl