Ex-Vrijbuiters starten Kampeerhal

RODEN - Voormalige Vrijbuiter verder als Kampeerhal Roden Er zijn vergevorderde plannen voor een Kampeerhal in Roden op de plek van de voormalige Vrijbuiter.

De start van de Kampeerhal is goed voor 25-32 fte werkgelegenheid, met in het hoogseizoen een verdubbeling van het aantal fte in de winkel. De gemeente Noordenveld en de provincie Drenthe steunen het plan van de initiatiefnemers van de Kampeerhal Roden.

Gedeputeerde Henk Brink: “Wanneer er geen nieuw bedrijf in het pand van de Vrijbuiter komt, dan betekent dit een enorm gapend gat in Roden, waar ook de omliggende winkels last van zullen krijgen. Daarnaast zal een dergelijk groot gebouw bij leegstand snel verloederen. Dit initiatief zorgt voor een lokale en regionale werkgelegenheidsimpuls. Iedereen is gebaat bij de toestroom van mensen die de Kampeerhal straks weer teweegbrengt.”

Werkgelegenheid

Wethouder Henk Kosters van de gemeente Noordenveld is blij dat er op de plek van de Vrijbuiter weer een invulling komt. “Dit betekent veel voor Roden. Naast de directe werkgelegenheid die dit biedt, versterkt het ook de vrijetijdsboulevard in zijn totaliteit en is het een goede impuls voor de gebiedsontwikkeling rondom de vrijetijdsboulevard. Door een aantal gedreven ondernemers en met een bijdrage van de provincie Drenthe is dit initiatief tot stand gekomen. Een prachtig voorbeeld van samenwerking tussen ondernemers, provincie en gemeente!”

Voormalig eigenaren Gerard Kremer en Ate van der Veen hebben het initiatief genomen om op de plek van ‘hun’ Vrijbuiter de Kampeerhal Roden te beginnen. Samen met zeven lokale ondernemers gaan zij de komende tijd aan de slag om de winkel in te richten en aan te passen aan de eisen van deze tijd.

Betrokken

“Wij zijn blij met de steun van de gemeente en de provincie. Zij zien het belang voor de regio net zoals wij ons betrokken voelen bij Roden en de regio. Wij zien dat de noordelijke klanten de winkel altijd trouw zijn gebleven en met die kennis gaan we ervan uit dat de Kampeerhal bestaansrecht heeft. Op 30 maart volgend jaar openen wij de deuren van de winkel, waar de kampeer- en outdoorliefhebber zich thuis zal voelen,” aldus de initiatiefnemers.

Ate van der Veen en Gerard Kremer (die destijds grondlegger Jaap van Zuijlekom opvolgde) hebben met hun voornemen al veel positieve reacties ontvangen. De Vrijbuiter ging de afgelopen zomer failliet. Kampeerketen Vervat in Rotterdam heeft daarna de Vrijbuiter-vestigingen in Gouda en Zaandam overgenomen, Roden en Roermond niet.