Geslaagde schoonmaakdag bij ijsvereniging RAS

Roderesch /Alteveer /Steenbergen - De ijsbaan van de drie Rasdorpen was gistermorgen het toneel van een schoonmaakdag. Vrijwillige helpers van de Esborgschool uit Roden en de medewerkers van Staatsbosbeheer uit Langelo hielpen mee de ijsbaan winterklaar te maken.

De enthousiaste vrijwilligers hebben de begroeiing rondom de ijsbaan verwijderd en met de speciale RAS-boot wordt op 15 november de begroeiing aan de oostzijde van het water verwijderd. De leerlingen van de Esborgschool zijn wederom een samenwerking overeengekomen met Staatsbosbeheer voor het schooljaar 2018 – 2019. Een grote groep leerlingen van de school loopt stage in het Staatsbosbeheer bosgebied vanaf Alteveer tot Roden. Aangezien de ijsbaan van de RAS-dorpen in dit gebied ligt en het schaatsseizoen aanstaande is, mag de ijsvereniging zich wederom verheugen op de actieve inzet van de stagairs. De leerlingen zijn al 9 jaar actief bij de ijsbaan en kwamen deze keer graag weer op herhaling. Op donderdag 15 november gaan de schoonmakers de puntjes op i zetten, tijdens de 2e schoonmaakdag.

Staatsbosbeheer is eigenaar van het RAS-ijsbaan perceel en de scgoonmaakdag werd geleid door Henk Denkers en Wout Snippe. Zij zorgen er ook dit jaar weer voor dat het terrein rondom de RAS-ijsbaan keurig gemaaid en onderhouden wordt. In oktober was het maaiwerk al door Henk gedaan.

Geslaagde samenwerking

Het bestuur van de ijsvereniging RAS is erg blij met deze sterke en vaardige handen. De samenwerking van onderwijs, natuurbeheer en de RAS-ijsvereniging is een mooi voorbeeld van samenwerking waar alle partijen beter van worden. Het enthousiasme van de leerlingen, onder leiding van Jan van der Tuin, Wieb Smid en Gert Keizer, is elk jaar zeer groot. Het bestuur van de ijsvereniging RAS is er niet alleen om mee te helpen, maar heeft tijdens de koffie pauze de traditionele en broodnodige koek en sopie verzorgd voor de jeugd en de overige vrijwilligers.

Schaatsseizoen

De Jaarvergadering van de ijsvereniging RAS is op vrijdagavond 16 november. Schaatsen doet de ijsvereniging RAS binnenkort ook weer volop. Op zaterdag 29 december en zaterdag 16 februari kunnen de RAS-sers gratis schaatsen op de Kunstijsbaan Kardinge te Groningen en als Koning Winter het wil, binnenkort ook weer op RAS-ijsbaan met haar honderden lichtjes aan de Norgerweg te Alteveer.