Kerstconcert in de Catharinakerk

RODEN - De Catharinakerk in Roden is vrijdag 7 december het toneel voor een indrukwekkende gebeurtenis: een Kerstnachtdienst zoals die rond 1640 plaats had kunnen vinden.

Het Margaretha Consort is een professioneel barok-orkest met professionele zangers en samen nemen zij de bezoekers mee terug in de tijd. De inspirerende muzikale leiding is in handen van Marit Broekroelofs, celliste en gambiste (en woonachtig in Huis ter Heide, Noordenveld) . Het Margaretha Consort weet altijd de harten van de bezoekers te raken en daar zal de klank van het Hinz-orgel van de Catharinakerk zeker aan meewerken.

Tijdens het kerstconcert horen bezoekers bekende advents- en kerstliederen zoals Nun komm der Heiden Heiland, er is een roos ontloken, in dulci Jubilo en anderen. Koormuziek wordt afgewisseld met instrumentale delen, solisten, orgel-solo’s en mensen kunnen zelf ook mee doen. Het publiek wordt uitgenodigd om sommige liederen mee te zingen, in het programmaboekje wordt dat duidelijk aangeven. Er is volop ruimte voor overpeinzing en bezinning. Het wordt een avond met mooie jurken om alvast in kerstsferen te komen, een avond vol nostalgie, misschien een feest van herkenning of juist een kennismaking met eeuwenoude, onbekende muzikale schatten.

CD-PRESENTATIE

Op veler verzoek heeft het Margaretha Consort dit programma onlangs ook op CD opgenomen: “A German Christmas – 17th century music for the time of Advent and Christmas”. Een aantal stukken van deze cd zal tijdens het concert te horen zijn. De CD, die wereldwijd bij Naxos verschenen is, is op deze avond ook te koop voor 10 euro.

Aanvang vrijdag 7 december is 20.00 uur. Toegangsprijs: 18,50 (online via webshop Daan Nijman), 20 euro (aan de kerk) of 5 euro (kinderen/studenten) Inclusief consumptie in de pauze Kaartverkoop via www.margarethaconsort.nl of aan de kerk.