Bridgers doen het Norger dorpshart bruisen

NORG - Het was zaterdag alweer de eenentwintigste keer dat bridgeclub 'Klavertje Vier' de Nörger kroegendrive organiseerde. Zo’n 250 bridgers kruisten hun kaarten.

Het aantal deelnemende paren was al vanouds 128 paren. De deelnemers kwamen vanuit het gehele land, met uiteraard het grootste aantal uit Noord Nederland. Zo rond 10 uur meldden zich de bridgers in De Brinkhof om een dag vol bridgeavontuur te beleven. De Binnenbrink was bomvol. Om half elf opende de voorzitter van Klavertje Vier, Teun Pieters, de drive.

Daarna kregen de bridgers te horen hoe de dag verder zal verlopen. Dus welke spellen je moet spelen en waar dat moet gebeuren. De horecagelegenheden in Norg lenen zich perfect voor zo'n avontuur. Dat zijn hotel restaurant Karsten, restaurant Het Wapen van Norg, ontmoetingscentrum De Brinkhof, Chinees restaurant China, café Zwaneveld, restaurant/cafetaria De Baander en restaurant Tafel 20.

Rond 11.00 uur begaven de deelnemers zich naar de verschillende kroegen. Het herfstweer was aangenaam. In de kroegen was het vier spelletjes spelen en dan door naar de volgende locatie. De kroegen hadden alles goed geregeld, zodat er steeds op tijd de spellen werden gespeeld.

Na twee keer wisselen, is er tijd voor de lunch. Die werd meestal genoten in de 'kroeg' waar men was. De speciale bridgelunch kende een keur van lekkernijen. Daarna werd er met frisse energie verder gebridged. Na zeven maal vier spellen spelen in de kroegen kwamen alle 250 deelnemers bijeen in de Brinkhof om de uitslag van hun inspanningen te vernemen.

De uitslag

1e Tjeerd Jan en Jan Tjeerd de Walle: 71,26%

2e Gonny en Jacques van den Bos: 67,86%

3e Ep Mul en Nanning van Mulken: 67,71%

Liefst dertig paren van BC Klavertje Vier namen deel. De top-drie van BC Klavertje Vier werden respectievelijk:

3e Harrie ter Wengel en Ronald Radema: 67,45%

18e Thie Nijenbanning en Bake Doorten: 57,21%

25e Fieneke Hatzmann en Pier Leegsma: 55,20%

De gastvrijheid van de deelnemende uitbaters, het meedenken van de middenstand voor het samenstellen van de prijzentafel, de organisatoren en wedstrijdleiding hebben er samen voor gezorgd dat teruggekeken wordt op een uitermate geslaagde drive.

BC Klavertje Vier gaat dan ook vol vertrouwen verder met het organiseren van haar drives, waarvan de eerstkomende zaterdag 9 februari is.

De volledige uitslag ia te vinden op www.nbbclubsites.nl/club/13009/uitslagen. Op de website staan ook veel foto's van het evenement.