Voorstelling Peter van der Velde geopend

Roden - De Peter van der Velde tentoonstelling ‘in Woord en Beeld’ werd vrijdag onder grote belangstelling geopend. Dit jaar vindt in de Gemeente Noordenveld het Peter van der Velde jaar plaats. Peter van der Velde (1918-2004) is in Drenthe een zeer gewaardeerd dichter en in verband met zijn 100ste geboortejaar worden er allerlei activiteiten georganiseerd.

De bekende Drentse dichter Gerard Nijenhuis droeg bij de opening een speciaal ‘voor het Peter van der Velde-jaar geschreven’ gedicht voor, waarna de vrouw van Peter van der Velde, Alke van der Velde, uit het hoofd enkele gedichten van haar man heeft voorgedragen. De burgemeester van Noordenveld, Klaas Smid, verklaarde de expositie officieel geopend.

Bijzondere geleende werken van het Drents Museum en een particulier, van de kunstenaars Ger Siks en Trudy Kramer, zijn hier te bezichtigen.

Literaire middag

Op zondag 25 november om 14.00 uur vindt de Literaire middag plaats, met bekende schrijvers en dichters. Tevens wordt het eerste exemplaar van de een speciale ‘Peter van der Velde-editie’ van het Drents Letterkundig Tiedschrift ROET overhandigd. Kaarten hiervoor kunnen ook worden gekocht bij Daan Nijman in Roden.

De expositie is tot en met 2 december te bezichtigen. Alle deelnemende kunstenaars, dichters, schrijvers zijn te vinden op www.kunstencentrumk38.nl. Kunstencentrum K38 is gevestigd aan Kanaalstraat 38 in Roden en geopend van woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 2 euro, voor kinderen en jongeren tot 18 jaar is de entree gratis.