Nieuwe jury bij Leekster Voetbalgala

Leek - Bij elke editie van het Leekster Voetbalgala worden de beste spelers en beste keepers van de drie toernooien beloond met een fraai aandenken. Zo ook bij de 33ste editie waarvoor vrijdag het startschot klinkt als Gertjan Verbeek de loting verricht. Er zijn dit jaar twee nieuwe juryleden.

Na het terugtreden van voormalig voetbaltrainer Gerard Voskuil in het voorjaar is deze week ook op eigen verzoek afscheid genomen van Gerke Hoogeveen. Jarenlang was hij elke speelavond aanwezig om zijn licht te laten schijnen over de talenten voor de talententrofee en de overige genoemde individuele prijzen. Gerke is nog steeds actief bij de Leekster Eagles en nu ook weer als trainer bij van VV Boerakker op het veld. Voorzitter Marja Wardenier-Adema bedankte Gerke Hoogeveen voor zijn inzet.

Nieuwe juryleden

Jan Brouwer, voormalig trainer van de Leekster Eagles, blijft juryvoorzitter en krijgt twee nieuwe juryleden naast zich. Marco IJzer, gymleraar in Buitenpost maar in de regio bekend als voetbalkenner en voormalig veldvoetbaltrainer, gaat samen met Age Wim van der Zee de jury completeren. Age Wim stond tot voor kort nog binnen de lijnen als verdienstelijk speler en keeper, op het veld en in de zaal. Dit drietal gaat de vele vaardigheden beoordelen en objectieve keuzes maken om uiteindelijk de beste voetballers te belonen tijdens de komende editie in Sportcentrum Leek.

Nieuwe wedstrijdleider

Ook het LVG-bestuur verwelkomt een nieuw gezicht. Edwin Schuiling uit Veenhuizen gaat de taak van wedstrijdleider op zich nemen. Hij vervangt Jeroen Keuter die door een verhuizing naar Hoogezand niet meer beschikbaar is. Edwin is voormalig jeugd- en hoofdtrainer van Leek-Rodenburg (nu TLC). Tevens is deze voetbalman de programmamaker voor de Noordenveldcup en nog actief bij Gomos.