Lidl filiaal Roden 100% aardgasvrij

RODEN - Het Lidl filiaal in Roden is sinds deze maand aardgasvrij. De supermarktketen heeft het doel dat eind dit jaar alle filialen in Nederland 100% aardgasvrij zijn.

Lidl investeert continu in het verduurzamen van haar bedrijfsvoering en ondersteunt met deze stap de transitie naar een duurzamer energiesysteem. De supermarktketen telt bijna 420 winkels in Nederland en daarvan is ruim 90% nu aardgasvrij. Dit jaar worden de laatste filialen aangepast en wordt de gasaansluiting vervangen voor een elektrische warmtepomp.

Als duurzame organisatie vindt Lidl het belangrijk om bij te dragen aan de klimaatdoelstellingen en het gebruik van fossiele brandstof terugdringen. “Vanuit die gedachte vinden we het gebruik van aardgas niet langer van deze tijd en investeren we in het aardgasvrij maken van al onze winkels. Daar komt bij dat efficiëntie voor ons als discounter belangrijk is. We gaan nu van twee systemen - aardgas voor verwarming en elektriciteit voor de koeling - over op één systeem.” aldus Marlijn Simons-Somhorst, manager duurzaamheid van Lidl Nederland.