DSTV heeft wind vol in de zeilen

PEIZE - Het gaat gymnastiekvereniging DSTV (Door Sport Tot Vriendschap) dit jaar enorm voor de wind. Begin deze maand sleepte de vereniging tijdens de Drentse kampioenschappen Groepsspringen zes bekers in de wacht. Ook op andere terreinen is de vooruitgang duidelijk merkbaar vertelt voorzitter Atze Hoogma namens de club.

,,Op sportief vlak mogen we voor wat onze jeugd betreft zeker niet klagen. We zijn blij met de behaalde resultaten, maar doen onze uiterste best om het sporten aantrekkelijk te houden voor onze jongste leden. Dit bereik je onder meer door voortdurend bezig te zijn met het aanbieden van nieuwe activiteiten en daarin ligt voor ons keer op keer een nieuwe uitdaging. Naast de jeugd hebben we ook veel volwassen leden en daar zijn we binnen DSTV vanzelfsprekend ook erg content mee, omdat we het belang van beweging niet vaak genoeg kunnen onderschrijven.’’

Waar DSTV qua ledental getalsmatig tegenwoordig goed op orde is blijven er altijd onderdelen voor verbetering vatbaar legt Hoogma uit.

,,We beschikken in Peize in principe over een prima sporthal waar we de zaken in grote lijnen goed voor elkaar hebben, maar toch zouden we een aantal in de zaken in de toekomst nog wel verder willen proberen te verbeteren. Voor bepaalde groepen zouden we de lengte van de lessen toch wel graag verder willen verruimen, maar ook onze materialen zijn op den duur aan vervanging toe. Op dit punt voeren we binnenkort overleg met de gemeente om te kijken wat er haalbaar is. Daarnaast is er deze week ook weer overleg met andere gymnastiekverenigingen om te kijken waar we de krachten kunnen bundelen, want vooruitgang boek je nooit alleen. Daar waar het kan moet je de krachten zien te bundelen.’’ Neem voor meer informatie een kijkje op www.dstv-peize.nl.