Filmer komt in Roden documentaire WAD inleiden

Roden - Filmer Ruurd Jelle van der Leij komt documentaire WAD inleiden in


Roden.

Op 2 januari draait de succesvolle documentaire WAD in Cinema de Winsinghhof in Roden en zal filmer Ruurd Jelle van der Leij, de inleiding vooraf verzorgen. Een mooie kans om rechtstreeks van een maker te horen hoe de crew te werk ging en hoe zij hun keuzes maakten wat leidde tot
één van de belangrijkste Nederlandse documentaires van 2018. De inleiding is gratis toegankelijk voor hen die ook een kaartje voor de film hebben.

WAD is de eerste Nederlandse natuurfilm over het waddengebied. Een documentaire die het ecosysteem in beeld brengt als nooit te voren; van de kleine kiezelwieren onderaan de voedselketen tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond als iconen van het wad. Met de nieuwste filmtechnieken, timelapses, drones, microfotografie en  onderwatercamera’s weet de crew de bijzondere natuur van de wadden vanuit alle perspectieven te vangen.

Werelderfgoed

Het waddengebied is het enige Nederlandse natuurgebied met de status Unesco Werelderfgoed. Cinema de Winsinghhof in Roden draait van oktober t/m mei iedere maand op een woensdag één Special. Deze specials kunnen bijzondere documentaires zijn, zoals WAD, of een film met een speciaal thema. Tweewekelijks op maandagen is het Filmclubavond waarbij allerlei soorten films geprogrammeerd staan, van Hollywood Blockbuster tot Europese juweeltjes. 

WAD is te zien op woensdag 2 januari, de inleiding is vanaf 19.30 uur. De film start om 20.00 uur. Kaarten voor deze special zijn te koop via cinemaroden.nl.