Wethouder Westendorp lost startschot Herfstcross

NORG - Wethouder Sport Jeroen Westendorp lost zaterdag 24 november het startschot van de Herfstcross bij de Langeloërduinen achter de boscamping in Norg.

Ook deze keer organiseert de Stichting Loopsport Norg dit jaarlijkse evenement. Wethouder Westendorp lost het startschot tweemaal. Om 14.25 uur voor de korte cross van 3 km en om 14.30 uur voor de lange cross van 9 km.

Jeroen Westendorp gaat zelf ook de uitdaging aan: “Sporten en bewegen is goed voor ons. Je voelt je fitter, ontmoet nieuwe mensen en je maakt je hoofd leeg omdat je tijdens het sporten aan niets anders kunt denken. Als gemeente vinden we sport en bewegen belangrijk. Dat zeggen we niet alleen, maar we doen het ook. Daarom loop ik vandaag mee met de lange cross.”

Dit jaar is de 23e editie van de Herfstcross. Geen enkele editie is gelijk. De weersomstandigheden kunnen erg verschillen. De crossers hebben wel eens in de sneeuw moeten lopen, maar ook bij temperaturen van meer dan 15 graden met zon. Ook het parcours is ieder jaar anders. Stichting Loopsport Norg hoopt ook deze keer op veel belangstelling. Aanmelden voor de Herfstcross kan via www.loopsportnorg.nl en op 24 november zelf.