Kookfabriek Groningen in Bunner Melkfabriek

Bunne - De Melkfabriek in Bunne heeft sinds donderdag de zesde vestiging van De Kookfabriek, bekend van samenwerking met tv-koks Den Blijker, Kranenborg en Jaspers.

De Kookfabriek geniet landelijke bekendheid omdat de Amsterdamse vestiging het decor vormde voor de culinaire tv-programma’s Topchef en MasterChef, met de bekende koks Robert Kraneborg en Julius Jaspers. In het verleden werkte De Kookfabriek ook samen met Herman den Blijker.

Workshops

De al bestaande vestigingen van De Kookfabriek bevinden zich, behalve in Amsterdam, in Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven. Ze bieden diverse mogelijkheden en faciliteiten op het gebied van kookworkshops, masterclasses koken en kitchenparties, voor zowel particulieren als voor de zakelijke markt (zie www.kookfabriek.nl).

De formule bleek dusdanig succesvol dat de Culinair Wonder Groep, de beheerder van De Kookfabriek, graag wilde uitbreiden met een vestiging in het Noorden. Dat het oog daarbij op De Melkfabriek viel is in die zin opmerkelijk, omdat de andere vijf vestigingen in grote steden gehuisvest zijn en nu dus de keuze gevallen is op een landschappelijke omgeving.

Charme

De Culinair Wonder Groep was echter bijzonder gecharmeerd van de mogelijkheden die De Melkfabriek biedt en de charme van het gebouw. De Melkfabriek is makkelijk bereikbaar en ligt centraal in de drie noordelijke provincies, en heeft een goede naam opgebouwd als vergader- en congrescentrum, podium voor kunstenaars en evenementenlocatie. Overigens blijven deze functies ook na de uitbreiding met De Kookfabriek behouden (www.demelkfabriek.eu).

Om De Kookfabriek ook in Bunne tot een succes te maken, was een interne verbouwing noodzakelijk. Het resultaat daarvan is sinds donderdag te zien. (Foto's Lianne Gout.)