Snelle Thuiskomst viert feest

RODEN - Postduivenvereniging ‘De Snelle thuiskomst’ Roden vierde onlangs feest. Er was een warm welkom door voorzitter Pierre Berghuis voor de 49 aanwezigen van de duivenclub Roden, ook de dames waren aanwezig.

Het bijzondere aan deze avond was de locatie, Fletcher hotel Langewold in Roden. De avond bestond uit een warm en koud buffet, het uitreiken van de generale kampioenschappen 2018 en gezellig kegelen in groepen van 12 personen.

Een extra reden voor een feest was het heugelijke feit dat ‘De Snelle Thuiskomst’ verenigingen-kampioen 2018 van NON, Noordoost-Nederland, Afdeling 10 is geworden. Opmerkelijk, niet bij de kampioenen zaten P&G Berghuis en Marinus van der Veen. De kampioenen van 2018 zijn Martin Kuiper en Chris van Es, beide uit Nieuw-Roden.

Clean sweep

Voor de jarige Joke Helmholt werd gezongen, en verrassend was de clean sweep van Dries van Zonneveld, ook Nieuw-Roden op de eerste fondvlucht 7 duiven mee en 7 in de prijzen had. Hiermee staat Dries”landelijk nummer één op de fond, vluchten boven de 450 kilometer.

Een eerste vliegen van rayon 1,2,3,4 lukte Marinus van der Veen uit Nieuw-Roden. De combinatie Feike Wilpstra en Wim Rasker Hoogkerk hadden eveneens ook mooie series. Combinatie Jaap Kroese en Joke Helmholt uit Leek had de beide asduiven kort en lang in de A-klasse (ter vergelijking, in wielertermen de roze en gele trui). Deze combinatie is ook Derde Generaal Noord NON afdeling 10 geworden.

Roofvogel

Martin Kuiper Keizer werd Generaal Kort en Lang in de A-klasse en Berend Mulder uit Norg 1e hokkampioen Vitesse dankzij zijn 540 de 2e duifkampioen Vitesse. Hij mist echter zijn rooie duivin, gepakt door een roofvogel, nog steeds. Rikus Hartlief ook uit Norg werd 5e onaangewezen in de A-klasse.

Jans Hollemans uit Leek won veel prijzen maar nog veel meer rollades als attractieprijzen. Sietze Nicolaas uit Marum staat met 6 duiven bij de midfondkamp en heeft ook een eerste van de club gevlogen. Herman Peper uit Roden heeft een opstartjaar, terwijl hij in Spanje nationaal kampioen was. Jack Brouwer uit Leek wil volgend jaar knallen en Onno Drent uit Peize deed het slecht op de fond maar is er volgend jaar weer bij is nu Lilie bij hem komt wonen. Jan Gerrit Wiering uit Veenhuizen had een super vroege duif had op Barcelona. Piet Scheerhoorn (87) uit Niebert had de 1e duifkampioen natour B klasse.

Asduif

Hans Snip uit Roden heeft de asduif kort met duif Wienie 6-944 in de B-klasse en 1e duif midfond in de A-klasse. Jan Eekhoff uit Nieuw-Roden (ook 87) korft nog wekelijks in en Arjan Zuiderveld uit Leek gaat op dezelfde voet door, evenals Geerko Zuiderveld in Zevenhuizen.

Jan Niklaas uit Leek had op de natour weer succes met 17-602, Chris van Es de comming man is, dit jaar Keizer Generaal B-klasse, Wim Kuiper uit Norg gaat voor eigen rekening spelen op z’n nieuwe hok en Geert Berghuis met compagnon kan wel naar de B -klasse. Willem Cazemier uit Roden belooft het komende jaar met zijn jonge duiven te knallen en Louis Niklaas had het afgelopen jaar een super start. André Kooistra uit Peize doet dit jaar ook weer en met succes. Voor het komende vliegseizoen 2019 gaat het weer om de vragen Wie, wat, waarom, welke....