Noordenveld doet mee aan verkiezing vrijwilligersprijs

RODEN - De gemeente Noordenveld doet mee aan de landelijke verkiezing voor de Meer dan Handen vrijwilligersprijzen. Aanmelden kan nog tot 1 december.

Er zijn (geld)prijzen te winnen. De hoofdprijs is maar liefst 5.000 euro. De Noordenveldse jury kan drie lokale vrijwilligersorganisaties (of initiatieven en projecten) voordragen en één vrijwilliger voor de passieprijs. De jury bestaat uit wethouder Kirsten Ipema, Elisa Ligt (directeur WiN) en Tanja Haseloop (manager van de Noordenveldse Uitdaging).

Een organisatie aanmelden kan via de website www.gemeentenoordenveld.nl/vrijwilligersprijzen (ook om een vrijwilliger aan te melden). De passieprijs is dus gekoppeld aan het initiatief of project. Alle aanmeldingen moeten uiterlijk 1 december binnen zijn.

Erkenning

Erkenning en aandacht voor het vrijwilligerswerk vindt de gemeente heel belangrijk. Niet alleen vestigt Noordenveld de aandacht op het vrijwilligerswerk door mee te doen met deze landelijke vrijwilligersprijzen. Om de waardering uit te spreken voor de inzet van vrijwilligers in Noordenveld verloot de gemeente onder alle aangemelde initiatieven een cheque van 500 euro.

Op 7 december, de nationale vrijwilligersdag, maakt de jury de genomineerden bekend. Dan vindt ook de verloting plaats van de cheque van 500 euro. Een landelijke jury bepaalt uiteindelijk welk initiatief de hoofdprijs van 5.000 euro wint. Het publiek kan van 14 december tot en met 8 februari 2019 stemmen op de initiatieven via www.vrijwilligerprijzen.nl.