Kinderen De Poolster schitteren in opera

NIEUW-RODEN - Groep 8 is al weken in de ban van de opera Mikado. Van directeur Bart van Bergen kregen ze een cheque van 100 euro en de vraag een opera te organiseren.

Vanaf dat moment was het hard werken geblazen. De kinderen hebben allemaal het verhaal De Mikado gelezen en herlezen. De rollen zijn verdeeld en er is vaak geoefend. De leerlingen die niet meespelen hebben evengoed belangrijke taken zoals de financiën beheren, decor/kleding en de kapsels ontwerpen en de publiciteit regelen.

Vrijdag 16 november zit ‘het Klokhuis’ van De Poolster vol met kinderen, ouders, grootouders. Het decor staat al klaar, de kinderen hebben de kleding geregeld nadat hun eigen afdeling financiën groen licht had gegeven voor een bestelling van kimono’s bij een webshop.

Oefenen

De kinderen hebben de hulp ingeroepen van opera-ensemble Frizzare uit Roderwolde. Ze hebben van operazangeres Esther twee aria’s uit de opera aangeleerd en hebben geoefend en geoefend. Er is zelfs een operazangeres in de dop die met een solist Jan Rooks van Frizzare een duet gaat zingen. De zangers van Frizzare mogen verder het achtergrondkoortje zijn en Esther is door de kinderen gevraagd een duet te zingen. Ook is er met expertise van Pieter Jan Lijzenga van muziekvereniging Noordenveld een spectaculaire slagwerk act ingestudeerd.

De provincie Drenthe en de Drentse stichting Compenta die Cultuureducatie met Kwaliteit bevordert, vonden het initiatief van de Poolster en Frizzare zo stimulerend voor de muziek-taalontwikkeling van kinderen dat ze geld beschikbaar stelden. Ook het feit dat kinderen op jonge leeftijd al uitgenodigd worden om iets moois voor anderen te organiseren in hun eigen omgeving werd gewaardeerd in de plannen.