Natuurmonumenten hotelkamer in Van der Valk

REGIO - “Als boswachter van dit nog relatief jonge natuurgebied blijf ik me verbazen over de rijkdom in De Onlanden. Zo dicht bij de stad Groningen kun je hier genieten van de grote zilverreiger, bruine kiekendief, zeearend en de roerdomp, maar ook de Exmoorpony’s, vos en reeën zijn goed te zien vanaf de bijzondere uitkijktoren in De Onlanden.”

Ook het jonge Van der Valk Hotel, aan de rand van De Onlanden, biedt een mooi uitzicht vanuit de familiekamer op het bijzondere natuurgebied. Als het langdurig regent, wordt het water dat Drenthe uitstroomt vastgehouden. Door de klimaatverandering neemt de kans op extreme regenval toe. Zo wordt voorkomen dat de stad Groningen wateroverlast krijgt. Het is de grootste klimaatbuffer van Nederland.

“We waren ons er bij de opening niet van bewust dat we op zo’n bijzondere plek zitten, tussen stad en land, op de grens van Groningen en Drenthe”, aldus Stijn Langebeek, vierde generatie jonge Valken. “Boswachter Bart Zwiers van Natuurmonumenten heeft ons laten ervaren hoe bijzonder de achtertuin van de stad Groningen is, maar ook dat de natuur onder druk staat”.

Boswachter

Vooral dat laatste deed Langebeek besluiten om zijn steentje bij te dragen, door het werk van Natuurmonumenten te supporteren. Het resultaat is een bedrijfssupporter die, naast een financiële bijdrage aan de natuur, hun gasten ook op eigen wijze kennis wil laten maken met de natuur. Donderdag 22 november opende Boswachter Bart ‘Familiekamer De Onlanden’ in Van der Valk Hotel Groningen - Hoogkerk. Op de hotelkamer zijn elementen uit De Onlanden verwerkt, waardoor een verblijf in de hotelkamer een beleving wordt.

Kinderen kunnen op zoek naar de specht, ijsvogel, boomklever en toekan, terwijl papa en mama buiten op het balkon ‘Het Beeld’ zoeken. Van der Valk levert daarnaast ook een bijdrage aan de natuur als sponsor van de Groene 4 Mijl. Zondag 20 januari rent team Van der Valk, samen met vele andere bikkels, een route van 6,4 kilometer voor en door De Onlanden. Alle deelnemers van de Groene 4 Mijl met hun startnummer een gratis overnachting in Familiekamer De Onlanden kunnen winnen, inclusief bijzondere speurtocht door de Onlanden.