Amnesty op de kerstmarkt in Roden en in kerken Roden en Leek

RODEN - Ook dit jaar is Amnesty Leek Noordenveld weer op de kerstmarkt in Roden aanwezig, zaterdag 8 december.

Amnesty komt zelfs met twee kramen, samen met vrijwilligers van Vluchtelingen Werk Roden. De kerstmarkt valt bijna samen met 10 december, de internationale dag van de Rechten van de Mens. Ondanks dat het vorig jaar ten tijde van de Weihnachtsmarkt een koude, natte dag was, was de Amnesty-werkgroep wel enthousiast over de Albertsbaan als plek waar de markt gehouden werd.

Tussen alle gezelligheid van kerstverlichting, lekkere hapjes en drankjes en muziek werd aandacht gevraagd voor mensen die vervolgd werden in deze tijd. Dit jaar vragen we aandacht voor de Filippijnse senator Leila de Lima, die vastzit in de gevangenis alleen omdat zij haar mening over de mensenrechten gaf.

Petitielijsten

De tweede actie betreft de venezuelaanse Geraldine Chacón , die opgepakt en bedreigd werd door haar eigen regering, omdat zij vocht tegen het onrecht wat ze zag in haar land. Voor beide acties zullen petitielijsten in de stands liggen, waarbij we hopen dat vele mensen deze zullen ondertekenen.

Daarnaast zijn kaarten en kaarsen te koop, de opbrengst komt ten goede aan het werk van Amnesty International. In PKN-kerk Op de Helte in Roden staat een stand op zondag 16 december. Dit jaar viert Amnesty Nederland haar 50-jarig bestaan; er zijn nog steeds vele bedreigingen van mensenrechten, zodat de werkgroep zeker extra werkgroepleden kan gebruiken om deze acties te kunnen blijven organiseren.