Gevangenismuseum heeft nu Kids Escaperoom

VEENHUIZEN - Het Gevangenismuseum heeft een nieuwe attractie: een escaperoom speciaal voor kinderen. En wel op de meest toepasselijke plek: een echte gevangenis.

Voorafgaand aan de escaperoom maken de kinderen een spannende rondrit in een oude Boevenbus door bajesdorp Veenhuizen. Onderweg leren ze, door middel van een spannend spel, van alles over het gevangenisleven en krijgen ze informatie die ze kunnen gebruiken om later te ontsnappen.

Onderweg en in de escaperoom maken ze kennis met Aage M. de meesterkraker. Hij was de schrik van de bankwereld. Geen kluis was veilig voor hem. Zijn geheim: de thermische lans, een gloeiend hete ijzeren staaf die door het dikste metaal kon branden. Vele miljoenen wist hij te stelen. Natuurlijk liep hij tegen de lamp, want iedereen weet: misdaad loont niet. Hij werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4,5 jaar. Maar zelfs toen wist hij te ontsnappen! Zal het de kids lukken de kluis te kraken en ook uit hun cel te ontsnappen?

Het Gevangenismuseum heeft de nieuwe escaperoom voor kinderen ontwikkeld in samenwerking met Actief-Veenhuizen. Actief Veenhuizen bouwde ook de escaperoom voor volwassenen, ‘De Uitbraak’, in gevangenis ‘De Rode Pannen’. Zij zijn specialist in familie- en groepsuitjes, en hebben onder meer het Klimbos in Veenhuizen gemaakt. De Escaperoom is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, ouders zijn ook welkom. Meer info: www.gevangenismuseum.nl