Scholieren Norg bezoeken Jonge Hartenfestival

NORG - De leerlingen van het Dr. Nassau College in Norg bezochten vorige week het Grand Theatre in Groningen.

Op het Dr. Nassau College in Norg volgen de leerlingen gepersonaliseerd onderwijs. Onderzoeken waar je interesses en talenten liggen is een van de kernpunten van deze onderwijsvorm. Om dit kernpunt te verwezenlijken is het aan de school om de leerlingen een breed aanbod te geven. Aandacht voor de ontwikkeling op gebied van Kunst & Cultuur is hierbij uiteraard van belang.

De leerlingen met een GPS op pad gegaan. Zichzelf de weg wijzend liepen ze een route langs verschillende way points door de historische binnenstad van Groningen. De 5,5 km lange tour ging o.a. langs het Academiegebouw, het Geertruidsgasthuis, de Prinsentuin, de Martinitoren en Het Peerd van Ome Loeks waar de docenten aandacht gaven aan de architectuur en achtergrond van deze belangrijke Groningse bezienswaardigheden.

De tour leidde de leerlingen naar het Grand Theatre in Groningen, waar het theatergezelschap ‘ID Theatre Company’ een multidisciplinaire voorstelling gaf over de kracht en de zwakte van het verschuilen achter een identiteit. Met persoonlijke verhalen, performances en hedendaagse dans die elkaar in rap tempo afwisselden. De boodschap vooral altijd jezelf te blijven en anderen in hun waarde te laten werd op indrukwekkende en ludieke wijze gebracht. “We leerden met een goede dosis humor dat we geen vooroordelen moeten hebben”, aldus een tweedejaars leerling.