Batinge blijft energiek

NORG - De Batinge e.o. is een energieke wijk. Dat bleek zaterdag tijdens een infomarktje over groenbeheer en duurzaamheid.

Energiek Norg West is een project dat vanuit de gemeente wordt gesteund. Anita Speelman van het platform Energieke Buurt gaf uitleg over manieren van energiebesparing of alternatieve energie. Op bijgaande foto Anita Speelman, Irene Louters, Jeroen Niezen, Richard Ton, Feliz Goos en Wietze de Wind.

Het bewonersplatform inventariseerde wensen en blijft dat ook na de bijeenkomst doen (via projectleider Jeroen Niezen (jeroen.niezen@home.nl). De buurt was eerder in het nieuws, omdat bewoners al sinds 2015 het gemeentegroen in hun omgeving verzorgen.

In de recent gesloten groenovereenkomst met de gemeente staat wat het onderhoud precies inhoudt en wie waarvoor verantwoordelijk is. Zo blijft de gemeente de bomen in de straat onderhouden. Bewoners beloven geen chemische middelen te gebruiken. De inwoners onderhouden de hele openbare ruimte, dus niet alleen het groen, maar ook de verharding, half-verharding en goten. Voor de gemaakte onkosten geeft de gemeente een kleine financiële bijdrage. Overigens zijn er soortgelijke projecten. Zo worden het gemeentegroen in de Merelhof in Norg en de Acacialaan in Roden en verschillende begraafplaatsen verzorgd door omwonenden. (Foto’s Jeroen Niezen.)