Marion helpt straathonden in Roemenië

RODEN - Hondenvoer, een hondenjasje, riemen of tuigjes, Marion Kassenberg uit Roden kan het goed gebruiken. Maar niet voor zichzelf...

De Roonse had al twee katten en een konijn. Een hond lag niet in de planning. Tot ze Joep voorbij zag komen op Facebook. Toen was ze verkocht. Joep was als pup gevonden op een vuilnisbelt in Roemenië met zijn broertjes en zusjes.

Liefdevol worden de hondjes opgevangen in een shelter in Roemenië. Keurig gechipt, gevaccineerd en gecastreerd, met paspoort en gezondheidsverklaring komen ze vervolgens naar Nederland via 'Stichting Honden van Ceuta'. Deze stichting is acht jaar geleden opgericht en wil dieren in nood een eigen huis geven. De stichting richt zich momenteel op honden en katten uit Roemenië.

Fosteradres

Marion ging met haar dochter en pleegzoon op bezoek bij het fosteradres waar Joep werd opgevangen en de liefde was wederzijds. Joep is, zoals bijna alle Roemeense hondjes, heel lief en sociaal. Hij heeft het gezin dan ook enorm verrijkt.

Iedereen die zelf een huisdier heeft, weet dat alle spulletjes die je nodig hebt en toe eens een dierenartsbezoek best wel wat kosten. "Sinds Joep bij ons woont ben ik enthousiast geraakt over het goede werk dat de vrijwilligers doen voor de Stichting. Omdat alles uit eigen zak wordt betaald, ben ik actief spullen gaan inzamelen voor de stichting die straathondjes uit Roemenië hier naartoe haalt. In de shelters worden honden opgevangen die mishandeld zijn, gewond, verwaarloosd of gewoon gedumpt. Daar kan ik alleen maar respect voor hebben."

Joep heeft nu een goed leven. Maar de winter staat voor de deur in Roemenië en dat betekent een dik pak sneeuw en een temperatuur van -25 graden. De shelters in Roemenië hebben dan ook dringend behoefte aan voer, riemen, hondenjasjes, dekens, tuigjes en wat dies meer zij.

"Ik haal het graag op in regio Roden, Leek, Peize, Groningen, Assen, Appingedam, Delfzijl, Eenrum, Winsum”, aldus Marion. Wie iets wil doneren kan haar bellen: 0645678920. Wie zelf een hondje wil adopteren, kan voor info terecht op www.stichtinghondenvanceuta.nl'