Spetterend watervoetbal in Molenduinbad

NORG - Vijf teams hebben vrijdag in het Molenduinbad gestreden om de winst van de tweede editie van het watervoetbal-toernooi .

Dit toernooi was een voorronde voor het NK watervoetbal dat in december gehouden wordt in Arnhem. De nummers 1 en 2 van de voorronde gaan deelnemen aan het Nederland kampioenschap. Het was vrijdagavond tot op de laatste minuut nog erg spannend wie er met de winst vandoor zou gaan.

De teams ‘Mooi man‘, ‘Vakeau‘ en ‘Oranje leeuwinnen‘ stonden alle op gelijke hoogte toen ze nog één wedstrijd moesten spelen. ‘Vakeau‘ speelde haar laatste wedstrijd gelijk tegen ‘Fc Plons‘ en kwamen daardoor op 5 punten voor hun was het afwachten wat het resultaat van ‘Mooi man‘ tegen de ‘Oranje leeuwinnen‘ zou worden.

‘Mooi man’

De mannen van team ‘Mooi man‘ wisten uiteindelijk te scoren tegen de meiden van ‘Oranje leeuwinnen‘ en werden hierdoor de nummer 1 van de avond met 9 punten. De 2de plaats werd veroverd door team TZN (team zonder naam, redactie) met 6 punten.

Beide teams gaan door naar Arnhem om daar te strijden om het Nederlands kampioenschap. Ze nemen het daar op tegen de andere teams van andere zwembaden. Deze wedstrijden worden op vrijdag 28 december gespeeld tussen 13:00 - 17:00 uur in zwembad de Grote Koppel in Arnhem. (Foto’s T. Lubbers.)