Weer verlies voor Schaakclub Roden

RODEN - Schaakclub Roden is bezig met een moeilijk seizoen in de Hoofdklasse A van de noordelijke schaakcompetitie. In de derde ronde ging ook de wedstrijd tegen Middelstum verloren.

Het was een kleine nederlaag, maar hij kwam hard aan. Stiekem was gehoopt op een kleine overwinning. De redenering was dat Roden aan de hoogste borden de stand gelijk zou houden, en dat aan de lagere borden kon worden gescoord. Maar zo ging het niet. Aan de eerste vier borden werd het 2½-1½ voor Roden, maar aan de vier laagste borden werden teveel punten ingeleverd: 1-3, waardoor de uitslag 3½-4½ in het voordeel van Middelstum werd.

De wedstrijd begon moeizaam voor Roden. Drie partijen stonden na de openingsfase slecht. Het ergste was Menno Keizer er aan toe doordat hij een geniepig valletje over het hoofd had gezien en een loper had verloren. De eerste beslissing viel echter op een ander bord. Tom Visser kreeg in een spannende stelling die er goed voor hem uitzag, een prachtige tegenzet voorgeschoteld, waardoor de bordjes geheel werden verhangen. 1-0 voor Middelstum. Het werd 2-0 door verlies van Jeppe Teensma. Lieuwe Boskma verkleinde de achterstand met een mooi loperoffer.

Gelijk

Nadat Ruurd Kunnen remise had gespeeld, trok Ward Romeijnders aan het eerste bord de stand gelijk (2½-2½). Door verlies van Theo Wolthekker en winst van Henk van Bemmel werd het 3½-3½. Alleen Keizer was nog bezig. Met een stuk minder bleef hij loeren op een ontsnappingsmogelijkheid. Zijn tegenstander neutraliseerde echter alle gevaren en dwong Keizer op de 75ste zet tot overgave.

In de 11de ronde van de interne competitie bewees Jan Duisterwinkel nog steeds in goede vorm te zijn. Na zijn overwinning in de vorige ronde op Lieuwe Boskma wist hij nu Dick Dalmolen op remise te houden. Hij blijft eerste bij de C-spelers. Arnold Meijster blijft de B-groep aanvoeren, mede doordat Ale Bakker verloor van Johan Zwanepol.