Uitgelezen: Nel Rienstra

Roden - Uitgelezen

In de column vertelt een vrijwilliger van de Roderboekenmarkt iets over haar/zijn uitgelezen boek als “opstapje” naar de Roderboekenmarkt.

Naam: Nel Rienstra.

Ik ben al ruim 15 jaar vrijwilliger van de Roderboekenmarkt. Ik ben begonnen met het sorteren van boeken en ben van daaruit op verschillende rubrieken gaan helpen, een soort manusje van alles zeg maar. Inmiddels heb ik nu al zo’n 10 jaar mijn eigen rubriek.

Wat is uw favoriete boek?

Zoals eigenlijk alle vrijwilligers ben ik een echte lezer. Ik lees veel spanning maar ook literatuur.

Ik lees ook veel boeken die te maken hebben met mijn vele hobby’s zoals quilten en tuinieren.

Wat raakt u in die boeken?

Ik heb een brede interesses en zoals gezegd veel hobby’s. Ik quilt, tuinier en knutsel graag met mijn kleinkinderen. Daarbij ben ik ook een verzamelaar. Ik verzamel onder andere Sinterklaasboeken en ben dan ook heel blij als ik mijn verzameling weer kan aanvullen. Ook heb ik jaren ansichtkaarten verzameld, hier zitten hele mooie en oude ansichtkaarten bij. Ik heb besloten deze kaarten nu aan de boekenmarkt te schenken en ik hoop dat ze een mooi bedrag voor de goede doelen opleveren.

Wanneer leest u?

Ik lees vooral veel in de avond. En als ik ‘s nachts niet slapen kan, pak ik ook mijn boek erbij.

Heeft u een favoriete schrijver?

Dat zijn er echt wel meerdere. Ik vind veel Deense en Zweedse spanningsschrijvers erg goed zoals Jo Nesbo, Henning Mankell, Annaldur Indridason. Ook lees ik momenteel graag boeken van Lucinda Riley, haar boeken lezen zo heerlijk weg.

Koopt u veel boeken? Nieuw, of ook gebruikt?

Ja, ik koop veel boeken, vooral spanningsboeken en nieuwe romans. Ik koop ook op de Roderboekenmarkt zowel in de voorverkoop als op de verkoopdagen. Ik doe wel mijn best me in de voorverkoop in te houden zodat er een mooi aanbod blijft voor onze verkoopdagen en de krenten in de pap blijven.

Wat is uw rol als vrijwilliger bij de Roderboekenmarkt?

Ik ben rubrieksvertegenwoordiger van de rubriek Hobby. Dit is een grote rubriek met 33 verschillende deelrubrieken. De rubriek koken is verreweg de grootste en populairste. We hebben nu al 18 volle dozen kookboeken klaar staan.