Sterke start KV Noordenveld krijgt vervolg

Roden - KV Noordenveld speelde zaterdag in Dokkum tegen KV De Granaet.

KV Noordenveld speelde zaterdag in Dokkum tegen KV De Granaet.

Noordenveld 2 moest met 20-14 zijn meerdere erkennen in de Friezen. Het vlaggenschip van Noordenveld nam met een knappe 15-19 overwinning de punten mee uit Dokkum.

De Granaet begon scherper aan de wedstrijd dan Noordenveld, dat in het begin van deze wedstrijd in Sportcentrum Dokkum erg zoekende was. Na de 3-0 voor de thuisploeg scoorde topscorer Jasper Lütter de 3-1. Na de 4-1 verkleinden Amber Bangma en Anna de Boer de achterstand tot 1 treffer. Trainer/coach Matthijs Roelfsema: “Op karakter kwamen we in de wedstrijd. Tegen het einde van de eerste helft werden onze aanvallen beter en langer en kwamen we gelijk”. In de laatste seconde voor rust scoorde De Granaet nog, zodat de thuisploeg met een 8-7 voorsprong de kleedkamers kon opzoeken.

Hard werken

Na rust kwamen de oranje tijgers goed uit de kleedkamer en maakten met een rake afstandstreffer van Sven Stobbe gelijk. “Wij gaven verdedigend veel druk en aanvallend moest er hard gewerkt worden, maar wij kwamen op voorsprong”. Na de 8-8 liep de Mastformatie met 4 treffers op rij uit  naar 8-12. “Door een wissel bij de thuisploeg kwam er meer pit in bij De Granaet”.

De Friezen verkleinden de achterstand tot 11-12 en de korfbaltrots uit Roden moest alle zeilen bijzetten om zich terug te knokken. Dat lukte en 4
minuten voor het einde leek de wedstrijd gespeeld (13-17). De laatste minuten werd er om en om gescoord en nadat het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter had geklonken stond er een keurige 15-19 overwinning voor de Roners op het scorebord.

Inzet

Trainer/coach Matthijs Roelfsema: “Een overwinning op basis van inzet en arbeid”. Na de sterke opening van het zaalseizoen met de overwinning op ROG vorige week in Sportcentrum De Hullen, pakt de tweede wedstrijd van een gedreven Noordenveld ook in Dokkum dus goed uit.

Scores Noordenveld: Jasper Lütter (5), Amber Bangma (4), Riekje de Boer- ter Steege (2), Anna de Boer (2), Jaap de Boer (2), Robin van Bolhuis (2) en Sven Stobbe (2De volgende wedstrijd staat gepland voor zaterdag 8 december in Sportcentrum De Houtmoune in Buitenpost.