KTP 2 moet beker-eer hoog houden

NIeuw-Roden - KTP Nieuw-Roden kan prolongatie van de KNVB-beker vergeten. Althans wat betreft het eerste team.

KTP Nieuw-Roden kan prolongatie van de KNVB-beker vergeten. Althans wat betreft het eerste team.

Dames 2 van de Noorddrentse zaaleredivisionist zit namelijk wel bij de  laatste acht. De hoofdmacht sneuvelde vrijdagavond na strafschoppen  tegen Drs. Vijfje. Die waren nodig, omdat de eindstand 1-1 was.

Een half jaar geleden pakte Nieuw-Roden in Almere de eerste hoofdprijs in de clubhistorie. In de verlenging legde TPP Rotterdam (toen nog Pernis) het loodje. Tegen Drs. Vijfje trad de formatie van Andy de Jong en Wiebe Kooiker aan zonder aanvoerster Grytsje van den Berg (weekend weg).

Bloemetjes

De kersverse internationals Nancy Loth en Amber Bandringa waren wel van de partij. Vooraf werden ze door voorzitter Appie Lampe van de  supportersvereniging Nieuw-Roden in de bloemetjes gezet. In een snelle en gelijkopgaande partij kwamen de Groninger studentes door Sharon Luttmer op 0-1. Nog voor rust counterde Bandringa op aangeven van Martine Kooiker naar 1-1.

Ondanks kansen over en weer bleven verdere doelpunten in Sportcentrum Leek uit. Dus moesten ‘pingels’ de doorslag geven. Amber Bandringa zag haar penalty gestopt en de inzet van Aline van de Berg ketste af op de paal. De bezoekers hadden aan twee benutte pogingen voldoende.

Geplaatst voor de kwartfinale:
KTP Nieuw-Roden 2, TPP Rotterdam, Drs. Vijfje (Groningen),
Avanti/ontdekhetwad.nl (Stiens), Drachtster Boys/HR Piping,
Exstudiantes (Zwolle), Team Alkmaar/Sportstars en OS Lusitanos
(Amsterdam). De loting moet nog plaatsvinden.