Stiltebijeenkomsten in Peize

Peize - De meeste mensen vieren Kerst als een groot feest, met hun eigen rituelen. Zin in Peize (ZiP) houdt woensdag 12 en 19 december om 19:00 uur een stilte-bijeenkomst in de Kerk van Peize.

De meeste mensen vieren Kerst als een groot feest, met hun eigen rituelen. Zin in Peize (ZiP) houdt woensdag 12 en 19 december om 19:00 uur een stilte-bijeenkomst in de Kerk van Peize.

Wat vieren mensen eigenlijk met kerst? Het feest kan voor iedereen een verschillende betekenis hebben. Zoals de komst van het nieuwe licht in de donkere decemberdagen. 

Letterlijk is dit te ervaren in de natuur, maar ook figuurlijk als de belofte van nieuw licht in onze donkere wereld. De komst en het ontvangen van het kerstkind in onszelf is iets om stil bij te zijn, net als het bijbelverhaal van de geboorte van Jezus.

Iedereen is van harte welkom een half uurtje stil te zijn als voorbereiding op het kerstfeest. Om precies 19:00 uur wordt de stilte-bijeenkomst geopend met een korte tekst of gedicht. Tegen 19:30 uur wordt de stilte afgesloten met gepaste muziek. Er is ook muziek bij binnenkomst op
woensdag 12 en 19 december. Toegang is gratis.