Weihnachtsmarkt Roden verhuist naar Pompstee/Onder de Linden

Roden - De Roder Weihnachtsmarkt wordt in verband met de weersverwachtingen verplaatst naar De Pompstee en Onder de Linden.

De Roder Weihnachtsmarkt wordt in verband met de weersverwachtingen verplaatst naar De Pompstee en Onder de Linden.

De bekende Roder Weihnachtsmarkt die zaterdag op de Albertsbaan zou worden gehouden, gaat naar binnen. De voorspelde harde wind zorgt ervoor dat het onverantwoord is om de marktkramen en tenten neer te
zetten.

"Gelukkig is er een alternatieve locatie gevonden in restaurant-zalencentrum De Pompstee en het naastgelegen Hotel-Eetcafé Onder de Linden, beiden gelegen op de Brink in Roden", aldus Rik van der Es van het organiserende Volksvermaken Roden.

In een warme Pompstee krijgen alle standhouders een plekje en kunnen alle, veelal handgemaakte creaties aangeboden worden. Ook de muziek verhuist mee naar De Pompstee. Geheel volgens het vastgestelde programma is er vanaf 11:00 uur live muziek van diverse koren en orkesten.

De 150 m2 grote kunstijsbaan, waar kinderen gratis gebruik van mogen maken, verhuist naar de grote zaal van Onder de Linden die speciaal voor deze dag feestelijke en sfeervol wordt aangekleed. En vanaf 16:00 uur treden Die Schluchtenkracher op in het café van Onder de Linden.

"Ondanks de noodgedwongen verplaatsing van de Roder Weihnachtsmarkt is het zaterdag gezellig toeven in het winkelhart van Roden met gezellige muziek en sfeervolle verlichting", aldus Van der Es.