Van Peize naar Pizzaland

Arcevia - Het is weer december! Op 24 oktober hebben we samen met collega’s uit de buurt een soort einde seizoensfeestje gehouden. Daarvoor hadden we uit Nederland blueszanger Big Bo Brocken te gast die voor heerlijke authentieke blues zorgde. We hebben dit gehouden in onze safaritent waarvan de voorkant en de binnenkant reeds was verwijderd. Knus en gezellig.

Met Bo en zijn vriendin hebben we de dagen er na hun nog heerlijk onze omgeving kunnen laten zien en een aantal restaurantjes ‘aangedaan’. Intussen hebben we onze safaritent afgebroken in verband met mogelijke sneeuw. Het buiswerk hebben we laten staan, dat scheelt volgend voorjaar een hele hoop werk.

Wolven

Begin november kwamen we op weg naar Pergola ineens een groep van ongeveer vijf wolven tegen die de weg overstaken. We wisten dat ze in deze omgeving leven, maar we hadden ze nog nooit gezien. Wel hebben we de eerste winter op ons terrein pootafdrukken van wolven gezien. Een hele bijzondere ervaring. En na de wolven hadden we een paar dagen later twee everzwijnen in de groentetuin. Deze cinghiales zijn erg lekker op je bord, maar minder geslaagd in je tuin. Ze wroeten alles overhoop, en dat is niet ok voor onze boerenkool. Er staat thans gaas omheen zodat we onze meegebrachte Unoxworsten straks samen met een bordje “stamppot mous” kunnen nuttigen.

Intussen is onze wintervoorraad haardhout ook aangekomen. In drie lange sessies hebben we die 8.000 kg hout weer keurig onderdak kunnen werken. Lekker warm zitten is ook belangrijk. Het vervangen van de zgn liner van ons zwembad is uitgesteld naar volgend voorjaar. Het is nu te koud om deze kunststoffen bekleding van het bad nu goed te verwerken. We hadden het liever voor de winter laten doen, maar waren wel blij met het advies om het uit te stellen.

Badkamer

Ook zijn we met de renovatie van onze badkamer begonnen. In Nederland hadden we in september reeds onze inkopen gedaan. Een badmeubel met spiegelkast, en een glazen douchewand paste net in de oude Multipla. Bij de Brico in Fano, in Nederland zouden we zeggen: bij de Gamma in Roden, hebben we vervolgens kranen etc aangeschaft. We hopen dat alles voor de Kerst klaar is. Deze maand zijn we op een mooie zonnige zondag naar het dorpje Piticchio gereden wat maar 20 kilometer bij ons vandaan ligt. Er was daar een herfstfeest gaande.

Het dorpje ligt prachtig op een berg met naar alle kanten een geweldig uitzicht. In bijna alle straatjes waren kraampjes met iets te eten of te drinken. Maar ook diverse huizen hadden hun deur open, en daar werd ook van allerlei lekkers aangeboden. Ook was er livemuziek.

Piticchio is ook bekend van het TV-programma “De Italiaanse Droom” van de KRO. In het pand waar het zich toenmaals afspeelde is nu een speelgoedmuseum. Erg leuk allemaal. U hoort weer van ons in januari. Ciao,