Sfeermarkt Langelo op nieuwe locatie

LANGELO Een nieuwe editie, een nieuwe stek. Zaterdag 8 december om 10.00 uur openen de deuren voor de 8ste Sfeermarkt in Langelo.

Meerdere deuren deze keer, want aan de Westerstraat 1 en 2 vormen drie boerenschuren het nieuwe decor van deze decembermarkt. Verandering van plaats, maar niet van sfeer: gezellig en kleinschalig blijft het. “Ja, wij waken over het DNA van onze Sfeermarkt!”, lachen organisatoren Detty Kemker, Margreet Brands en Jeichien Martens.

“Al willen we onze bezoekers natuurlijk wel jaarlijks verrassen met iets nieuws.” Naast de nieuwe locatie zijn er natuurlijk nieuwe standhouders, die graag hun ambachtelijke skills laten zien en prachtige producten verkopen. Van schoolplaten tot meubels tot keramiek, van advocaat tot vogeltaarten tot bloemdecoraties en nog veel meer, het aanbod is ruim en gevarieerd.

Wandeltocht

Ook een noviteit in deze 8ste editie is een wandeltocht rondom Langelo, met sportleidster Afien Baving. Om 11 uur start vanaf de Sfeermarkt een fijne wandeling van ongeveer vijf kilometer. Iedereen die even lekker wil bewegen en genieten van de mooie omgeving, kan aansluiten en meewandelen.

Tot de goede tradities van de Sfeermarkt behoren de versgebakken knieperies en deze krijgen de bezoekers ook dit jaar bij de koffie of thee. “We hebben onze koffiehoek uitgebreid”, aldus Detty, “en maken er een gezellige huiskamer van, met een ruime koffiekeuze en genoeg plek om even lekker bij te kletsen”. “De echte Huiskamer van Langelo is ook present”, vult Margreet aan, “want Jos en Alieneke staan er met snert en vegetarische pompoensoep. Heerlijk, weet ik uit ervaring!”

Verder zorgen Henk & Jan voor live muziek, kunnen de kinderen sieraden maken en zijn er hertenkoppen van gerecycled materiaal te koop, voor een goed doel. De Sfeermarkt is van 10.00 tot 16.00 uur.